Behandlingsformer


Generelt

Jeg bruger i langt de fleste tilfælde teknikker fra alle nedenstående behandlingsformer under en behandling. Mit fokus er, at møde kroppen der hvor den er, og give den mulighed for, at skabe balance i eget tempo. Ingen mennesker er ens, eller har levet ens, og det vil derfor også være forskelligt, hvor meget og hvilken behandling der er brug for i det enkelte tilfælde.


Generelt kan nedenstående behandlingsformer afhjælpe stress, hovedpine, migræne, ondt i ryg og lænd, ubalance i fordøjelsessystemet, frossen skulder, tennisalbue, kæbespændinger og en masse andre spændinger og ubalancer i kroppen.


Kranio sakral terapi - KST

Kranio Sakral Terapi (KST) er en meget blid behandlingsform der er med til at , at optimere nervesystemets funktion. Der arbejdes med Kranio-Sakral systemet, som består af kraniets og ansigtets knogler, nakken, rygsøjlen, de store hinder der beskytter hjerne og rygmarv, korsbenet (sacrum) og halebenet. Nervebaner forgrener sig ud i hele kroppen, og ved f.eks. at arbejde ved nervernes udspring i rygsøjlen kan der skabes en forandring andet steds i kroppen.


Kranio sakral terapi har, som sagt, en regulerende effekt på nervesystemet og kan derved have stor betydning for det daglige velbefindende. Jeg arbejder som sagt ud fra et helhedsprincip, og arbejder derfor på såvel fødder som tænder og alt der imellem. Kranio sakral terapi kan afhjælpe hovedpine, nakkespændinger, ubalance i kropsholdning, tinnitus og meget andet. Kranio sakral terapi kan også bruges ved spændinger i tænder og kæber og er et godt supplement både før, under og efter tandretning hos tandlægen.


Rosenberg Teknik - bindevævsmassage

Bindevævsmassage er en blid, behagelig, specifik og effektiv teknik til at rette kroppen op, udviklet af Stanley Rosenberg.

Bindevævet udgør mere en 50 % af kroppens vægt og omgiver muskler, knogler, nerver, organer og blodårer, og det er derfor af stor betydning, at bindevævet er afspændt, elastisk og smidigt.
Bindevævsmassage gør det muligt at arbejde i dybden med kroppen ved hjælp af lette tryk og er en unik behandlingsform, idet man har mulighed for på en gang at arbejde med nervesystem, muskler og bindevæv.


Ansigtsløftningsteknik ALT (behandlingsforløb bestående af 6 behandlinger)

Ansigtsløftningsteknik (ALT) er et redskab, skabt til at give symmetri og genetablere bevægelser i ansigt nakke og hals.


Der arbejdes som sagt primært på kraniet, ansigt, hals og nakke. Navnet antyder, at der er tale om en ansigtsløftning og det er for så vidt også rigtig. Dog er det sådan, som det også beskrives under bindevævsmassage, at bindevævet findes (og hænger sammen) i hele kroppen, så når vi arbejder på f.eks. hals og nakke påvirker vi også bindevæv i resten af kroppen.

Behandlingerne begynder med en gennemgang af huden og det underliggende bindevæv. Huden bliver mere levende, elastisk og genetablerer sin struktur og ser derved også generelt yngre ud. Der arbejdes efterfølgende i dybden på alle 97 muskler i ansigtet, hårbunden, halsen, nakken og den øverste del af skuldrene.


ALT kan også bruges ved ansigtslammelse, til at løsne arvæv, give bedre bidfunktion, piskesmæld og i nogle tilfælde hjernerystelse.

Behandlingen strækker sig over 6 behandlinger med 4-6 ugers mellemrum, hver med sin specielle teknik eller område.


Organmassage

Organmassage er som de øvrige behandlingsformer en blid form for behandling som foregår ved behandling af hele fordøjelsessystemet det vil sige fra vi indtager føden gennem munden, til den kommer ud i bearbejdet form af endetarmen. Der arbejdes således med en optimering af funktionen i alle organer.


Organernes funktion er intimt forbundet med vores almene velvære og afspejler meget præcist kroppens egentlige tilstand. Derfor skal organerne ofte behandles først eller sammen med de ydre strukturer; bindevæv, knogler og muskler, for at hjælpe kroppen af med dens problematikker.


Den følelsesmæssige stress, implementerer sig på forskellig vis, alt fra krampe i galdeblæren, sure opstød, opkast, svimmelhed, diarre, forstoppelse, hovedpine, besvimelse, mavesår og andre mere alvorlige sygdomme. Ved længerevarende ophobning af følelsesmæssig stress i organerne kan der opleves påvirkning af vores adfærd. Vi kan få en "kortere lunte", blive hurtigere ked af det, være lidt for overgearede m.m.


Organmassage kan afhjælpe de ovenstående problematikker men er som de øvrige behandlingsformer eminent til at skabe ro og balance i kroppen. Eksempler kan være hvis man lider af mavebrok bliver man måske psykisk påvirket når man spiser eller drikker noget fordi, at man ved det giver sig udslag i sure opstød, reflukser og ubehag. Et eksempel jeg ofte bruger, for at beskrive organers sammenhæng med psyken er børn som har ondt i maven og ikke vil i skole. Der er som oftes ikke noget galt med børnenes mave, men der er en psykisk påvirkning i skolen som gør, at de rent faktisk oplever, at de har ondt i maven.